Ječné krupky uvaříme do měkka v osolené vodě a zalijeme sbíraným oslazeným mlékem. Osolíme a podáváme s čerstvým chlebem.
Smažená krupičná polévka
Usmažíme dozlatova krupici na rozpáleném omastku. Zalijeme zeleninovou polévkou. Usekáme zelenou petrželkou a přidáme do polévky.
Cibulová polévka (s rýží nebo nudlemi)
V horkém omastku usmažíme drobně usekanou cibuli, zalijeme polévkou z kostí a dobře uvaříme. Procedíme a zavaříme rýži nebo nudle.
Chlebová polévka
Tvrdší chléb se nechá rozvařit v polévce zeleninové. Rozkvrdláme žloutek. Zlepšíme polévkovým kořením.
Žloutkové knedlíčky do polévky
2 natvrdo uvařené žloutky se prolisují sítem, rozetřeme, přidáme syrový žloutek, sůl a 1-2 dkg hrubé mouky. Těstíčko promícháme a tvoříme knedlíčky.
Zelná polévka
- kyselé zelí
- sůl
- slanina
- cibulka
- hladká mouka
- brambory
Rozkrájíme 0,5 kg kyselého zelí a přepereme, postavíme do slané vody, aby bylo potopeno a zvolna vaříme. Na 4 dkg rozpálené slaniny, drobně nakrájené, usmažíme do růžova, jednu malou drobně nakrájenou cibulku k tomu přidáme. Trochu mouky usmažíme a touto jíškou polévku zahustíme a povaříme.
K polévce podáváme ve slupce uvařené oloupané brambory.
Babiččiny Recepty .cz
Vítejte na stránkách babiččiny kuchařky,
máte rádi tradiční recepty? Zvolte prosím z kategorie receptů vpravo anebo použijte hledání.
Anebo si čtěte naše recepty od A do Z.
Na stránkách jsme pro vás připravili delikátní recepty na:
- Polévky
- Hlavní jídla
- Vánoční cukroví
- Dezerty, koláče a dorty
Neustále doplňujeme nové osvědčené recepty z kuchařky od babičky.
Uvítáme Vaše komentáře přímo k jednotlivým receptům!
Pokud nám chcete napsat soukromě nebo se pochlubit vlastním receptem, napište na e-mail: info@babiccinyrecepty.cz