Krupková mléčná polévka

Ječné krupky uvaříme do měkka v osolené vodě a zalijeme sbíraným oslazeným mlékem. Osolíme a podáváme s čerstvým chlebem.

Smažená krupičná polévka

Usmažíme dozlatova krupici na rozpáleném omastku. Zalijeme zeleninovou polévkou. Usekáme zelenou petrželkou a přidáme do polévky.

Chlebová polévka

Tvrdší chléb se nechá rozvařit v polévce zeleninové. Rozkvrdláme žloutek. Zlepšíme polévkovým kořením.

Žloutkové knedlíčky do polévky

2 natvrdo uvařené žloutky se prolisují sítem, rozetřeme, přidáme syrový žloutek, sůl a 1-2 dkg hrubé mouky. Těstíčko promícháme a tvoříme knedlíčky.

Zelná polévka

  • kyselé zelí
  • sůl
  • slanina
  • cibulka
  • hladká mouka
  • brambory

Rozkrájíme 0,5 kg kyselého zelí a přepereme, postavíme do slané vody, aby bylo potopeno a zvolna vaříme. Na 4 dkg rozpálené slaniny, drobně nakrájené, usmažíme do růžova, jednu malou drobně nakrájenou cibulku k tomu přidáme. Trochu mouky usmažíme a touto jíškou polévku zahustíme a povaříme.

K polévce podáváme ve slupce uvařené oloupané brambory.

Babiččiny Recepty .cz

Vítejte na stránkách babiččiny kuchařky,

máte rádi tradiční recepty? Zvolte prosím z kategorie receptů vpravo anebo použijte hledání.

Anebo si čtěte naše recepty od A do Z.

Na stránkách jsme pro vás připravili delikátní recepty na:

  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Vánoční cukroví
  • Dezerty, koláče a dorty

Neustále doplňujeme nové osvědčené recepty z kuchařky od babičky.

Uvítáme Vaše komentáře přímo k jednotlivým receptům!

Pokud nám chcete napsat soukromě nebo se pochlubit vlastním receptem, napište na e-mail: info@babiccinyrecepty.cz