Babiččina Sekaná

Babiččina sekaná s bramborovou kaší. Jednoduché a geniální jídlo.

  • 300g mletého vepřového masa
  • 300g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • mléko
  • pečivo nebo strouhanka
  • slanina
  • 1 střední cibule
  • majoránka
  • sůl

V míse smícháme mleté maso, vejce, cibuli na jemno, slaninu (kterou můžeme předtím lehce osmahnout). Starší pečivo (anebo 2 lžičky strouhanky) rozmícháme s mlékem a přidáme do směsi. Přidáme majoránku, osolíme a promícháme. Vytvarujeme a případně obalíme plátkem slaniny. Dáme do pečící misky a podlejeme. Pečeme v troubě cca 45-60 minut. Průběžně podléváme.

Bramborová kaše

  • mléko
  • 1kg brambor
  • 2dcl mléka
  • máslo
  • sůl

Bramborovou kaši připravíme z uvařených a rozštouchaných brambor, přidáme 2dcl mléka, dle chuti máslo a dosolíme.